Vrei o afacere în agricultură?

Antreprenoriatul s-a dezvoltat mult in ultima perioada, o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Astfel, tinerii pot concepe proiectele visurilor, le astern pe o foaie, sunt verificate in prealabil de niste specialisti, iar mai apoi sunt trimise spre aprobare. Daca esti norocos iar proiectul tau a fost selectat pentru a primi o finantare, ceea ce trebuie sa faci este sa pui in aplicare tot ce ai scris acolo si sa iti vezi visul cum se contureaza de la o zi la alta.

Insa, daca nu ai o idee de business pana in momentul de fata, poti incepe cu o ferma sau un proiect in agricultura, deoarece acolo este cererea foarte mare.

De ce sa ti cont atunci cand demarezi proiectul.

1. Investirea in echipamente cat mai moderne. Trebuie sa fii foarte atent la acest aspect, iar cand vei face lista cu echipamentele necesare sa pui mereu ce este mai nou si modern pe piata. Daca vei dori sa faci o ferma de bovine, de exemplu, vei avea nevoie de o mulgatoare de muls vacile performanta, de recipiente de racire a laptelui care sa respecte anumite standarde de igiena si calitate, dar si de alte utilaje pentru procesarea si transportul acestuia.

2. Spatiul este la fel de important, si acesta trebuie sa fie conform normelor, iar daca nu ai un astfel de spatiu va trebui ori sa achizitionezi unul ori sa il inchiriezi. Mare atentie, trebuie sa fie destul de mare pentru ca animalele sa fie ingrijite asa cum trebuie.

3. Personalul experimentat este cheia succesului, fara acestia degeaba te lupti. Va trebui sa gasesti oameni care sa munceasca pentru tine, dar si care sa iubeasca animalele, sa fie aproape de ele si sa te poti baza in orice situatie pe ei. De unul singur va fi foarte greu sa pui pe picioare afacerea si sa mai ingrijesti si animalele.

4. Nu in ultimul rand, va trebui sa inchiei colaborari externe. Poate cel mai important lucru, inca de la inceput trebuie sa ai niste parteneri de nadejde, cu care sa dezvolti relatii de incredere si de termen lung. Aici fiind incluse magazinele si lanturile comerciale, dar si clienti individuali sau persoane fizice.

Leave a Reply