Vizită în Buzău

Exista multe locuri pe care le poti vizita in Buzau, dar si foarte multe lucruri de facut. Aceasta regiune a tarii este una foarte diversificata, iar in continuare va voi spune exact si de ce. Platoul Meledic este o rezervatie naturala cu un lac dulce si vreo 47 de pesteri, cuprinzand si cea mai lunga pestera din lume. Aceasta pestera are mai mult de 1 km lungime, dar din pacate nu este deschisa vizitarii.

Platoul este amenajat cu bancute, ba chiar si locuri de cort precum si diverse casute de lemn pentru cazare. Multi turisti care au trecut prin zona spun ca nu este chiar cel mai indicat sa te cazezi acolo, dar aventura de a vedea lacul merita osteneala.

Drumul care duce spre acest platou nu este unul greu de parcurs, iar faptul ca vei putea sa-l parcurgi inclusiv cu bicicleta il face sa fie un lucru deosebit. Un alt loc pe care l-ai putea vizita este Valea Bascai din comuna Gura Teghii. Nu e imposibil sa o iei la pas printre curtile oamenilor dar si printre animalele care pasc linistite pe malul apei.

Peste apa ai o multime de optiuni de poduri inguste din lemn pe care le poti traversa fara probleme. Un alt loc pe care ar trebui sa-l ai in vedere atunci cand doresti sa vizitezi aceasta zona pitoreasca a tarii este Lacul Mociaru. Acest lac este unul foarte linistit, ceea ce-l face bun pentru pescuit si pentru inoptat la cort. Aceasta zona va fi si ea populata foarte curand.

Munetele Alb este si el un obiectiv pe care nu va trebui sa-l ratezi daca vei ajunge in aceasta parte a tarii. Desi muntele alb este intr-o zona foarte bogata in sare, valea Slanicului nu este una plina de sare, iar muntele este format din marne albe.

Leave a Reply