Vitamine pentru creier

În copilărie, creierul nostru avea nevoie de vitamine pentru o mai bună dezvoltare a gândirii și a activității cognitive, în viața adultă, vitaminele pentru creierul au devenit aproape singura cale pentru a ne menține claritatea minții și pentru a rămâne sănătoasă. Din toate acestea, rezultă că creierul nostru trebuie să fie completat în fiecare zi, indiferent de vârsta.

Toată activitatea creierului nostru, înainte de toate, începe cu puterea noastră. Prin urmare, activitatea întregului organism depinde de vitaminele selectate corect pentru creier. Fiecare dintre ele contribuie la întărirea memoriei, dezvoltarea spiritului și a altor aspecte ale funcției de gândire. În primul rând, să vedem ce vitamine sunt bune pentru creier.

Vitamine necesare funcționării normale a creierului

Principalul și cel mai important grup de vitamine este grupul B. Toate aceste vitamine ajută la îmbunătățirea atenției, memoriei, promovării creșterii intelectuale și susțin, de asemenea, sistemul nervos și psihicul. Vitaminele B sunt antioxidanti buni, scapa corpul de depresie, oboseala si stres, hrănesc celulele creierului și le protejează de îmbătrânirea prematură. Ele pot fi numite pe bună dreptate cele mai bune vitamine pentru creier.

Tipurile de vitamine din grupul B, care sunt responsabile pentru îmbunătățirea activității creierului, includ:

 • B1 (tiamina) – este una dintre vitaminele pentru dezvoltarea creierului, este responsabilă pentru funcția cognitivă;
 • B3 (acid nicotinic) – stimulează creierul;
 • B5 (acid pantotenic) – activează memoria pe termen lung;
 • B6 (piridoxina) – este responsabilă pentru sistemul nervos central și pentru sinteza serotoninei în organism;
 • B9 (acid folic) – crește viteza gândirii, este responsabila pentru excitabilitatea sistemului nervos. Este recomandat pentru gravide. Cu toate acestea, merită să ne amintim ca un exces de această vitamină la copii poate provoca hiperactivitate.
 • B12 (cianocobalamina) – somnul și starea de veghe depind de această vitamină. De asemenea, această vitamină este capabilă să mențină o stare de bunăstare în noi.

Există și alte vitamine care îmbunătățesc funcția creierului:

 • Vitamina D (calciferol) – capabilă să prevină dezvoltarea tumorilor canceroase. De asemenea, menține elasticitatea capilarelor și a vaselor cerebrale.
 • Vitamina E (acetat de tocoferol) – protejează țesutul cerebral de toxine. De asemenea, vitamina E previne dezvoltarea bolii Alzheimer. Cu toate acestea, din păcate, această vitamină nu poate restabili modificările negative în creier.
 • Vitamina P (bioflavonoide) – principala proprietate a acestor compusi de vitamine este capacitatea de a preveni hemoragiile din creier.

Complexe de vitamine pentru creier

Pentru ca creierul să aibă suficientă hrană și să funcționeze bine, toate vitaminele trebuie luate în combinație. Există cocktail-uri speciale, în care vitaminele “vii” sunt obținute cu ajutorul sucurilor proaspete și a diferitelor plante. Oamenii de știință au dezvoltat mai multe complexe de vitamine pentru creier, sub formă de cocktail-uri.

 • Cocktail, numit după Albert Einstein (sporește memoria) – amestecați o lingură de concentrat de struguri cu o linguriță de fosfatidilcolină și adăugați 10 picături de ghimbir, echinaceea și trifoi.
 • Cocktail pentru sinapse (îmbunătățește funcția creierului) – o linguriță de ambrozie din plante, o linguriță de concentrat de struguri și cireșe, 10 picături de extract de ginseng roșu, 10 picături de extract de ginkgo biloba, 10 picături de extract de ghimbir, 5 struguri sau căpșuni, 5 felii de mere și banane. Umpleți conținutul cu o jumătate de pahar de 500 ml, se toarnă suc de mere în el și se amestecă.

Și chiar dacă stilul tău de viață și alimentația lasă mult de dorit, poți folosi complexe de vitamine gata preparate. În farmacie, puteți găsi întotdeauna o mulțime de medicamente, constând din complexe pentru copii, adulți, precum și vitamine individuale pentru creier.

Vitamine pentru funcția creierului

Știința modernă a făcut totul pentru a ne asigura că creierul nostru primește vitaminele și mineralele necesare și funcționează mai bine. Principalul lucru este să vă amintiți despre sănătatea voastră în agitația zilnică, să mâncați bine, să vă relaxați și să vă răsfățați corpul cu alimente proaspete și sucuri. Dacă nu există o astfel de posibilitate, mergeți la farmacie pentru complexe de vitamine.

Leave a Reply