Usturoiul, un aliment minune

In categoria alimentelor de care avem nevoie pentru a duce o viata cat mai sanatoasa, intra fara dar si poate usturoiul. Acest aliment unic, cunoscut inca din atnichitate pentru proprietatile sale benefice este foarte util atunci cand vine vorba de sanatate. Acesta poate fi folosit fara probleme pe post de condiment la anumite mancaruri, dar si ca medicament pentru a trata diversele afectiuni ale organismului.

Acesta contine foarte multe vitamine si minerale care pot juca cu succes rolul unor antibiotice. Este foarte indicat sa consumi usturoi atunci cand esti racit sau cand ai probleme cu plamanii. De asemenea, usturoiul este foarte benefic atunci cand ai probleme cu inima, deoarece scade tensiunea arteriala si subtiaza vasele de sange.

De asemenea acesta mai are si un rol benefic atunci cand iti doresti sa scapi de colesterolul rau din organism. Multe studii au ajuns chiar la concluzia ca usturoiul consumat saptamanal are rol in diminuarea sanselor aparitiei cancerului de colon.

Daca esti cuprins de o stare de slabiciune generala, usturoiul poate fi o optiune benefica pentru tine. Acesta este un bun remediu pentru durerile de cap. Un alt rol foarte cunoscut al uturoiului si de care egiptenii profitau foarte mult in antichitate este legat de proprietatile sale afrodisiace.

Atunci cand este consumat pe stomacul gol, are un rol major in alungarea stresului si te face sa te simti mult mai bine. Acesta mai poate fi aplicat si pe rani deschise, dar si pe bataturi sau negi. Este foarte cunoscut si efectuil sau benefic asupra acestor probleme ale pielii, tratandu-le foarte usor.

Efectele lui pot fi chiar uimitoare. Acesta mai este folosit si ca un remediu al acneei, lucru destul de important atunci cnad te confrunti cu o astfel de problema, iar medicamentele clasice par a nu avea nici un efect.

Leave a Reply