Tot mai mulți oameni cred în horoscop anual

Oamenii de rand nu sunt singurii care isi pun increderea in horoscop atunci cand vine vorba de decizile importante ale vietii fiecaruia. Un numar foarte mare de vedete si personalitati publice au recunoscut, sau au fost descoperite apeland la astrologi in pragul unor situatii de criza sau unor decizii majoare.

Cel mai cunoscut caz in acest sens este acela al astrologului Joan Quigley care a lucrat cu presedintele american Ronald Reagan ajutandu-l pe acesta sa aleaga datele cele mai propice pentru discursi sau vizite oficiale pe tot parcursul mandatului presidential. Presedintele Reagan ajunsese chiar sa foloseasca un calendar special pentru a tine socoteala zilele in care horoscopul ii era propice pentru evenimente importante. In mod ciudat insa, atunci cand aceasta informatie a ajuns la urechiile publicului increderea in astrologie si horoscop a scazut pe toata intinderea Statelor Unite.

Din anii ’80 si pana astazi insa lucrurile s-au schimbat, la nivel mondial procentul de persoane care iau horoscopul in serios ajungand pana la 30 %, astfel, in momentul actual o treime din populatia europei si americii este probabil sa apeleze la horoscopul anului 2017 pentru a afla ce ii asteapta in noul an.

Conform unor sodaje facute in anul 2009 in Statele Unite procentele populatie care si-a declarat increderea in astrologie sunt aproximativ acelasi intre religile crestine majore, cu 26% printe catolici, 20% in randul protestantilor, 19 % la ortodocsi. Cand vine vorba de diferentiara intre sexe in Canada si Marea Britanie sondajele de opinie au scos la iveala faptul ca femile sunt mult mai predispuse sa creada in astrologie si sa isi citeasca horoscopul zilnic astfel: in Canada 17% dintre barbati si 33% dintre femei cred in astrologie iar in Marea Britanie procentele sunt de 14 % la barbati si 30% la femei.

In randul populatiei tinere insa atunci cand li s-au pus intrebari despre horoscop 2017 unor studente din Marea Britanie 100 dintre acestea isi stiau zodia, 70 % isi citesc horoscopul in mod regulat iar 85% au declarat ca se regasesc in descrierile mai complexe ale fiecarei zodii.

Lund in considerare faptul ca in 1988 procentele erau de 10% – 12 % din populatie putem spune cu siguranta ca astrologia capata popularitate pe an ce trece iar printre motive se poate numara si accesul crescut la informatie. In trecut horoscopul se putea gasii doar in cateva ziare de specialitate pe cand in ziua de azi fiecare ziar are o rubrica de horoscop, exista aplicatii pentru smartphone iar in ceea ce priveste internetul informatia in ceea ce priveste astrologia este din ce in ce mai abundenta si mai calitativa.

Leave a Reply