Top 5 alimente care îți pot curăța ficatul

Intre doua anotimpuri, pentru a nu-ti pierde tonusul sau pentru a-l regasi, cel mai bine ar fi sa incerci sa iti cureti ficatul.

Ficatul este, dupa cum bine stii deja, un organ esential pentru buna functionare a organismului. Este cel care poate trata reziduurile sau toxinele pentru a le face sa fie inofensive. Dar uneori are nevoie de un mic imbold pentru a fi cel mai eficient. Care sunt cele mai eficiente alimente pentru a elibera ficatul de toxine?

Lamaia. Este cel mai bun aliment pentru ficat. Are numeroase virtuti si este excelenta atunci cand vine vorba despre stimularea ficatului. Contine un nivel foarte ridicat de vitamina C si ajuta organismul sa elimine toxinele. Lamaia este cea care poate elimina bacteriile si cea care poate drena ficatul.

Rozmarinul. Rozmarinul este o planta mediteraneana cu cele mai bune virtuti medicinale. Folosit pentru a parfuma preparatele, este cel mai bun pentru ficat. Rozmarinul poate favoriza digestia consumat mai ales sub forma de infuzie din frunze uscate.

Papadia. Aceasta planta nu se bucura de o prea mare popularitate, dar este cea mai buna pentru o cura detox. Se poate consuma in salate, marinate sau supe. Este cea care te va ajuta sa filtrezi toxinele si sa digeri grasimile. Infuzia de papadie este extrem de eficienta si ea.

Ceaiul verde. Zilnic ni se recomanda sa ne hidratam si sa bem cat mai multa apa. Dar ceaiul verde este si el cea mai buna idee atunci cand vine vorba despre hidratare. Este foarte important sa bei cat mai multe lichide pentru a purifica ficatul. Ceaiul verde este antioxidant si te ajuta sa elimini toxinele. Ceaiul verde este cel mai bun pentru a stimula buna functionare a ficatului.

Usturoiul. Usturoiul este cel mai bun aliment pentru sanatatea ficatului. Are o multime de beneficii datorita compusilor sai specifici, alicina si seleniul.

Leave a Reply