Top 3 aplicații mobile în România

Acum ca fiecare dintre noi are cel putin un smartphone, ne putem da seama cat de mult a evoluat viata noastra in ultimii ani. De la statul la coada la ghiseu pentru platirea facturilor la plata lor online, la comandarea de produse de la supermarket-uri direct de pe telefon, pana la luarea de imprumuturi online direct din aplicatia de internet banking.

Interactiunea in mediul online s-a schimbat foarte mult, iar astazi va propun o lista cu primele si cele mai descarcate aplicatii de catre romani.

Facebook. Asa cum era de asteptat, aceasta este chiar prima aplicatie pe care o descarcam pe telefon imediat dupa achizitionare, insa cine stie, poate pe viitor va intra in lista de aplicatii preinstalate pe sistemele iOS si Android. Aplicatia a avut o crestere de 14% fata de anul anterior, iar la nivel national este folosita de catre 8 milioane de utilizatori.

Facebook Messenger. Tot aplicatia celor de la Facebook, ea este imediat pe locul secund pentru ca nu se mai pot trimite mesaje private direct din aplicatia de Facebook, iar cum scopul retelei sociale este acela de a socializa, esti mai mult obligat sa o descarci.

Instagram. Daca primele doua cele mai descarcate aplicatii de la noi din tara erau conduse de catre cei de la Facebook, acum in top avem o alta aplicatie cu nume distinctiv, care culmea, a fost cumparata de Facebook imediat dupa ce a aratat faptul ca are potential.

Deci, dupa cum bine se poate observa, compania americana detine monopolul in ceea ce priveste aplicatiile de pe dispozitivele mobile, un lucru care nu este neaparat unul bun. Monopolul acesta nu este unul care ne-ar ajuta pe noi sa avem neaparat servicii integrate mai placute, ci mai degraba este vazut pentru a putea sa fim controlati mult mai usor prin intermediul retelelor de socializare.

Totusi este bine ca aplicatia care ocupa pozitia numarul 4 in calasament nu este detinuta tot de Facebook, este vorba de YouTube, detinuta de Google, un alt lider la nivel mondial in ceea ce primeste tehnologia, insa care a pierdut avantul pe care l-a avut foarte multi ani de-a randul.

Leave a Reply