Tipuri De Pâine Care Nu Ne Fac Rău

Pâinea a devenit un aliment vital în zilele noastre de care ne despărțim cu greu. Dacă vrei să slăbești dar nu poți renunța sub nici o formă la pâine ar trebui în primul rând să ști că există anumite feluri de pâine care nu numai că nu îngrașă dar au și avantaje pentru sănătatea noastră. Iată ce feluri de pâine ar trebui să mănânci pentru a te menține sănătos și în formă:

Pâinea Cu Semințe

Există mai multe feluri de pâine cu semințe, acestea variază de la in la semințele de floarea soarelui. Acest fel de pâine este o sursă de potasiu și seleniu. Avantajele vin tocmai de la semințele pe care le are în compoziție. În plus conține foarte multe fibre binefăcătoare.

Pâinea De Secară

Cu un conținut imens de fibre acest fel de pâine este esențial în diata noastră zilnică. Mai ales dacă nu poți să renunți la pâine, această alternativă te va umple de vitamine și minerale. Printre care se numără fierul, calciul, fosforul, magneziul, potasiul, hidraţii de carbon, amidonul şi vitamina B1 plus gustul absolut delicios al acesteia. În plus pâinea de secară reduce nivelul colesterolului din organism ajutându-l în lupta cu bolile de inimă.

Pâinea Din Ovăz

Știm deja despre importanța fulgilor de ovăz în viața noastră. La micul dejun o porție de fulgi de ovăz ne oferă necesarul de energie pentru întreaga dimineața în plus nu îngrașă. Acest fel de pâine este unul foarte sănătos și sățios. Nu vei mai simți senzația de foame imediat după ce ai consumat o singură felie dintr-o astfel de pâine.

Pâine Din Făină Integrală De Grâu

Proprietățile bobului de grâu se află în coajă, adică tocmai acea parte care se înlătură atunci când se produce făina albă. Pâinea din făină integrală folosește întregul bob de grâu fără a arunca vitaminele și minerale prezente în coajă.

Pâinea Din Cereale Integrale

Chiar dacă nu se poate spune despre acest fel de pâine că este la fel de sănătos precum precedentele, are calități pe care nu i le putem contesta.
Este o sursă de fibre, minerale și vitamine. De asemenea aceasta reduce nivelul de colesterol din sânge și nici nu îngrașă la fel ca cea albă.

Leave a Reply