Testul mierii la tine acasă

Sezonul racelilor este si sezonul in care se consuma cea mai multa miere de albine. Exista foarte multe sortimente de miere de albine pe piata, cu toate acestea exista si foarte multa miere contrafacuta. Aceasta miere contrafacuta se gaseste in din ce in ce mai multe lanturi de magazine, de aceea ar trebui sa fim cat mai circumspecti si sa alegem numai mierea de calitate atunci cand ne decidem sa o cumparam.

Fiind un produs usor de falsificat, foarte multi profita de acest lucru, combinand intr-un singur borcan mai multe produse apicole. Spre exemplu, intr-un borcan pe care scrie miere de salcam, putem gasi in el si miere de tei, sau chiar miere de floarea soarelui.

Principala frustrare vine in momentul in care sunteti constineti ca platiti un produs de top, dar de fapt nu cumparati decat in produs de o calitate inferioara. Mai grav este atunci cand cumperi un produs asemanator mierii, acest produs fiind lipsit de miere si avand in compozitia sa glucoza industriala obtinuta prin hidroliza amidonului.

Gustul glucozei in stare lichida, este asemanator mierii, fiind identic cu al acesteia si fiind aproape imposibil de depistat la degustare. Consumul indelungat al acestei substante poate avea chiar efecte negative si va poate pune in pericol sanatatea. Pentru a testa daca mierea este autentica, puteti efectua testul focului. Acesta consta in ungerea unui servetel cu miere, urmand ca dupa efectuarea acestui lucru, sa dati foc servetelului.

Daca mierea arde, inseamna ca este autentica. Mierea autentica nu pateaza, acest lucru se poate testa cu un servetel, ungandu-l cu nisete miere. Daca veti observa aparitia unor pete de culoare galbena, atunci nu este o miere autentica. Un alt test este cel al paharului cu apa. Daca mierea se duce imediat la fundul paharului cu apa, atunci este autentica, daca in schimb se intampla opusul, atunci este posibil ca ea sa fie falsificata.

Leave a Reply