Stii ce spun migrenele despre starea ta de sanatate?

Femeile sunt supuse ricurilor de a suferi de migrene de doua ori mai mult decat barbatii. Dar nu vorbim aici despre simple migrene care trec cu un calmant. Anumite migrene sau cefalee ar putea aspunde probleme grave de sanatate.

Cum se poate repera o migrena? O durere de cap, o cefalee de tensiune sau o migrena? Va trebui mai intai, sa poti sa le diferentiezi. Pentru a recunoaste o persoana care este supusa riscurilor de a suferi de migrena, neurologii evalueaza crizele pacientilor lor, pe baza anumitor criterii stabilite de ISH- International Headache Society.

  • in general, o migrena trebuie sa aiba un inceput si un sfarsit.
  • o migrena dureaza intre 4 ore si 3 zile.
  • o migrena poate sa fie unilaterala, pulsatila- senzatia de a avea o inima care bate in tample, poate sa fie de la moderata la severa si poate sa aiba o intensitate care creste in timpul unei activitati fizice.
  • migrena poate sa vina cu stari de greata sau de voma, dar si cu jena la lumina sau la zgomot.

Cand ar trebui deci sa ne ingrijoram?

Atunci cand anumite persoane sunt diagnosticate cu risc mare de a suferi de migrene, ies din criteriile IHS, acestea ar trebui sa se ingrijoreze. Idem si atunci cand persoanele care nu sunt dsupuse riscurilor de a suferi de migrene incep sa aiba dureri inexplicabile.

Suferi deci de o cefalee brutala zici ca cineva te-a lovit direct in moalele capului? Ar trebui in acest caz, sa mergi direct la urgente. Ar trebui sa ingrijoreze mereu o durere de cap care trece foarte repede de la o la 10 pe o scara a durerii.

Migrenele care ascund alte maladii. Migrenele si cefaleele recurente nu ar trebui sa fie privite cu lejeritate.

Persoanele care sufera de migrene hemiplegice familiale pot suferi de o gena bolnava, care este responsabila si cu CADASIL, o boala care nu lasa creierul sa se oxigeneze asa cum trebuie.

Migrenele pot sa disimuleze si o problema cu hipertensiunea arteriala. Se mai intampla ca cei care sufera de migrene sa isi dea seama ca aufera de o apnee a somnului.

Leave a Reply