Sfaturi pentru amenajarea biroului

Cele cateva idei pe care urmeaza sa le insir in randurile de mai jos sunt adresate mai mult oamenilor ca mine, freelanceri, care muncesc de acasa si sunt in situatia in care trebuie sa isi amenajeze singuri biroul, spre deosebire de o companie unde biroul, sau mai bine zis amenajarea lui, nu e grija angajatului.

Ideea principala cu care trebuie sa pornesti la drum atunci cand vine vorba de mobilat biroul este ca trebuie sa fie confortabil. De ce? Pentru ca probabil vei petrece cel putin 8 ore pe zi in el si nu vrei ca la finalul zilei sa fii epuizat doar din cauza faptului ca nu ti-ai configurat biroul cum trebuie.

Inainte de a merge la cumparaturi sa-ti iei birouri directoriale, asigura-te ca modelul pe care il vei alege se va incadra perfect in camera. Masoara cu exactitate spatiul pe care il ai la dispozitie pentru birou inainte sa-l cumperi. Nu vrei sa ajungi cu el acasa si sa realizezi ca nu ai unde sa il montezi.

Biroul trebuie sa fie spatios pentru ca vei avea nevoie sa tii acolo cel putin un laptop, un calculator sau ambele dar vei avea nevoie si de spatiu liber pentru lucrul cu actele sau pentru mancat.

In ceea ce priveste categoria de scaune manageriale, aici e foarte important ca scaunul pe care il alegi sa fie confortabil si sa nu te doara spatele nici dupa ce stai 8-10 ore la birou. Va fi destul de greu sa-ti dai seama daca un anumit model este potrivit pentru tine doar din faptul ca il testezi cateva secunde sau minute in magazin. De aceea trebuie sa te ghidezi si dupa pret si compania care il produce dar si sa te uiti la cateva review-uri pe net pentru a face alegerea potrivita.

Un alt aspect pe care nu trebuie sa il neglijezi in amenajarea biroului tau sunt niste canapele pentru birou pe care sa te intinzi cand ai nevoie de cateva minute de odihna sau pe care sa stai atunci cand joci un meci de Fifa intr-o pauza de la email-uri si Excel-uri.

Leave a Reply