Pizza Naan, o tendinta culinara de incercat neaparat

Iata noul hibrid in materie de preparate culinare din 2017- este vorba despre pizza naan. Anuntata drept o tendinta culinara must have pentru anul 2017, pizza naan este cea mai buna si cea mai uimitoare combinatie dintre bucataria indiana si cea italiana.

Pizza naan este un preparat foarte economic, foarte usor de pregatit dar si foarte savuros in acelasi timp. Despre ce este vorba insa?

Naan este o paine traditionala indiana care are mai multe versiuni. Poate fi natur, parfumata cu chimion, cu usturoi, coriandru sau poate sa fie umpluta cu branza. Și se poate degusta alaturi de foarte multe preparate, de la puiul korma pana la preparatele traditionale pe baza de linte.

Vei castiga astfel mai mult timp, deoarece nu mai trebuie sa pierzi timp cu aluatul. Apoi poti folosi pe post de garnitura orice doresti. Este o reteta ultra simpla si deloc scumpa.

La fel ca si in cazul pizzei traditionale, poti folosi pentru pizza naan orice doresti. Poti unge painea naan cu un sos de rosii, cu smantana sau cu pesto. Pentru o versiune italiana, alaturi de sosul de rosii mai poti folosi sunca alba sau de Parma, mozzarella, rucola, ciuperci, parmezan, masline, busuioc, gorgonzola, oregano…te poti inspira din varietatile tale preferate pentru a prepara cea mai delicioasa pizza naan.

Dar daca vrei sa obtii un preparat mai original, foloseste pentru pizza naan un sos pesto rosu, branza de capra, oua, anghinare si masline. Sau daca vrei sa obtii cele mai exotice variante, trebuie sa te inspiri din tara sa de origine. Poti folosi cele mai picante sosuri, pui tikka masala la gratar, branza emmentaler…poti presara peste coriandru proaspat…

Dar pizza naan se poate adapta fiecarei situatii sau nevoi. Poti prepara o versiune sanatoasa cu avocado, somon, ceapa rosie, coriandru si lamaie verde sau o versiune mai gurmanda, cu o varianta umpluta cu branza. Sau poti inventa, de ce nu, propriile tale retete.

Leave a Reply