Piscinele Din Pamukkale

Pamukkale este cunoscuta si pentru cascadele sale „inghetate”. O vizita in zona Antalya, ar fi incompleta fara o excursie de o zi in Pamukkale. Aceasta regiune este recunoscuta in toata lumea pentru faptul ca peisajul pare a fi inghetat tot timpul anului, chiar daca afara este foarte cald. In zona aceasta se cultiva bumbac. Aici vei gasi si un loc numit Castelul de bumbac.

Numele este dat de indeletnicirea localnicilor din zona, dar si de apele minerale cu proprietati tamaduitoare caracteristice acestei zone. Istoria spune ca dupa ce romanii au cucerit aceste zone, se decid sa o transforme in statiune balneara, fiind impresionati de frumusetea si proprietatile locului.

Renumele acestor bai se raspandeste in tot imperiul, asa ca cei mai bogati locuitori ai regatului ajung sa vina in numar foarte mare in aceasta zona. Terasele de calcar sunt considerate de Turci, a 8-a minune a lumii, deoarece foarte multi regi ai antichitatii obisnuiau sa treaca pe aici.

Castelul de bumbac  se afla in patrimoniul UNESCO. Pentru a face o baie trebuie sa renunti la incaltari. Piscinele naturale ajung sa aiba o temperatura foarte mare, de aceea ar fi bine sa iti iei multa apa la tine, mai ales pentru ca in zona nu prea ai sa gasesti magazine.

In zona se gaseste si un loc numit „Pisina Cleopatrei. Acest loc este recunoscut pentru propietatile sale benefice si se spune ca Cleopatra a ordonat chiar ca aceasta apa sa fie adusa cu ea in Egipt. Aceste ape sunt tamaduitoare, pentru ca s-a observat o ameliorare a hipertensiunii arteriale, a bolilor de inima, dar si a celor de piele. Pentru a intra in piscina va trebui sa platesti o taxa. Trebuie sa mai stii ca nu vei putea inota in aceasta piscina pentru ca un cutremur a cauzat caderea coloanelor de piatra in apa.

Leave a Reply