Mituri despre cum ar trebui să fie primul job

Aparent atunci cand faci ceva pentru prima data stii cu siguranta ca iti va ramane intiparit in minte pentru tot restul vietii. Fie ca vorbim despre prima data cand am mers la scoala, prima data cand am consumat ma mult alcool, sau, de ce nu, prima data cand am avut un job.

Daca pentru fiecare categorie de sus exista un soi de mituri, ca in orice domeniu, de altfel, sa vorbim astazi despre miturile care se vehiculeaza despre primul nostru job.

Trebuie sa fie neaparat internship.

In zilele noastre a inceput un oarecare “abuz” al tinerilor in materie de Piata Muncii. Toata lumea se plange ca este o criza de resurse umane, insa companiile nu doresc sa investeasca neaparat in tinerii proaspat iesiti de pe bancile facultatilor. Insa, ca sa vina in completare, au aparut peste noapte anumite firme care se folosesc de aceste lucruri si ofera tinerilor niste asa-zise internship-uri, insa acestea nu sunt platite, ci sa fie folosite doar pentru experienta. Ei bine, sunt foarte multi tineri care nu au incotro si accepta, insa ar trebui sa fie mult mai atenti cu alegerile pe care le fac.

Primul job este nasol

Asa spune toata lumea. Insa pana la urma, fiecare dintre noi ne alegem ce job dorim atunci cand ne angajam, nu ne racoleaza nimeni cu forta. Cu toate acestea, cei care spun aceste lucruri ar trebui sa dea timpul inapoi si sa vada cat de “nasol” a fost cu adevarat acel prim job, si daca nu cumva a fost ca o rampa de lansare in cariera.

Primul job iti va dicta drumul in cariera.

De asemenea, fals. Se specula la un moment dat prin media ca cei care intra in domeniul bancar si capata deja doi ani de experienta sau mai mult nu se mai pot adapta intr-un alt domeniu de pe piata. Acest lucru tine pana la urma de atitudine si de ceea ce isi doreste pana la urma fiecare persoana.

Primul job este doar pentru CV

Acest mit are si un sambure de adevar, insa nu este neaparat, sunt multe persoane care nu au avut nevoie de un micro-job pentru a se angaja la compania visurilor, insa pentru ceilalti, care nu ies cu nimic in evidenta un job inainte ar putea da bine la CV.

Leave a Reply