Islanda – Care sunt atracțiile principale

Aurore boreale, cascade maiestuoase…in cele ce urmeaza iti vom prezenta principalele atractii din Islanda, una din destinatiile in tendinte ale momentului. De ce a devenit Islanda in ultima perioada o destinatie de calatorie atat de cautata si apreciata? Densitatea activitatilor de facut si a lucrurilor de vazut este atat de mare incat este imposibil sa nu vizitezi Islanda macar o data in viata.

Sursele calde din Myvatn. Chiar daca Blue Lagoon este cea mai cunoscuta sursa de apa calda din Islanda, in realitate exista o multime de alte surse de apa calda ce pot fi vizitate in Islanda, mult mai accesibile ca pret ca Blue Lagoon. Situat in partea de nord a tarii, satul Myvatn adaposteste surse de apa calda mai putin frecventate si mai putin cunoscute insa mai ieftine.

Camping la poalele Skogafoss. Exista atat de multe cascade magnifice incat alegerea uneia poate fi o alegere destul de dificila. Iti recomandam sa vizitezi Skogafoss si sa iti petreci noapte intr-un cort. Ai posibilitatea de a admira o cascada magnifica intr-un cadru intim si sa profiti de o panorama superba pana la apusul soarelui.

Admira eruptiile gheizerului la Geysir. Gheizerul de origine – cunoscut sub numele de Geysir – nu intra in eruptie prea des cum au prevazut specialistii. Exista o multime de alte gheizere in apropiere printre care unul proiecteaza apa pana la 10 metri inaltime odata la sase minute.

Scufundari la Silfra. Cand te gandesti la Islanda scufundarile sunt ultimul lucru care iti trece prin cap, nu-i asa? Cu toate acestea, Islanda este o destinatie cautata de pasionatii de scufundari din lumea intreaga. Regiunea Sifra este cea mai cautata de acestia cunoscuta pentru faptul ca este singurul loc din lume care permite inotarea intre doua placi tectonice. Silfra este cunoscuta si pentru faptul ca adaposteste cele mai pure ape dar si cele mai transparente din lume. Un loc unic in lume ce nu trebuie sa lipseasca de pe lista de atractii in urmatoarea calatorie in Islanda.

Leave a Reply