Plamanii sunt niste organe ale caror functie este sa furnizeze oxigenul de care avem nevoie pentru a trai. In acelasi timp, atunci cand expiram, plamanii expulzeaza dioxidul de carbon de care nu mai avem nevoie.

Buna lor functionare este cea care poate preveni o multime de boli, nu doar datorita rolului lor pe care il au atunci cand vine vorba despre respiratie, ci si datorita faptului ca filtreaza toxinele si agentii nocivi ce pot ajunge in organism.

Este deci primordial sa le acorzi o atentie speciala si sa adopti cele mai bune obiceiuri care sa ii protejeze si care sa le optimizeze functiile.

Care sunt alimentele, care datorita proprietatilor lor te ajuta sa iti purifici plamanii?

Telina. Telina are proprietati diuretice si antiinflamatorii. Acestea sunt cele care ii confera capacitatea de a elimina lichidele retinute in tesuturi. In acelasi timp, sunt ideale pentru a preveni maladiile inflamatorii.

Deci consumul regulat de telina este cel care protejeaza sanatatea pulmonara, facilitand curatarea sau purificarea calilor respiratorii.

Oregano. O iarba aromatica care este un aliat de pret a sanatatii pulmonare si respiratorii. I se atribuie proprietati depurative si antioxidante, care, odata asimilate, pot stimula eliminarea de toxine care pot afecta tesuturile.

Morcovii. Morcovii ar trebui sa faca parte din orice alimentatie. Vin cu cele mai importante cantitati de vitaminele A, C si E, care sunt toate necesare pentru a stimula repararea tesuturilor.

Ceaiul verde. Chiar daca ceaiul verde este foarte popular datoria faptului ca te poate ajuta sa slabesti, trebuie sa stii ca acesta este extrem de benefic si pentru sanatatea plamanilor. Are antioxidanti si substante antioxidante care ajuta la protejarea organelor.

Grepfrutul. Consumand acid citric, vei reusi sa eliminie toxinele care nu lasa celulele sa se oxigeneze.

Usturoiul,. Un aliment care ajuta la tonifierea bronhiilor si care in acelasi timp, poate reduce obstructiile legate de problemele respiratorii.

Afinele. Sunt fructe foarte bogate in antioxidanti care ajuta la protejarea tesuturilor si a altor organe vitale ale organismului. Vitaminele si mineralele sunt cele care protejeaza celulele si tesuturile si care minimizeaza actiunea negativa a toxinelor sau radicalilor liberi.