Ghid de achizitie router wireless

Un router wireless este foarte util in orice casa, mai ales ca acum aceasta a devenit principala metoda de a te conecta la internet. De asemenea, un router wireless te scuteste de numarul mare de cabluri pe care trebuie sa le ai imprastiate prin casa pentru a avea internet. De aceea, in randurile urmatoare iti vom oferi un ghid de achizitie pentru rotuere wireless.

Standard Wi-Fi
Momentan, stanardul wi-fi este 802.11n, doar ca un router wi-fi trebuie sa suporte si standarde ce urmeaza sa apara, precum 802.11ac. Iar daca nu intelegeti numaidecat ce presupune un standard wi-fi, ei bine un standard mai bun sau mai nou va oferi si o viteza de transfer mult mai mare.

Viteza de transfer
Iar daca tot veni vorba despre viteze de transfer, atunci trebuie sa stiti ca acesta reprezinta un alt criteriu de care sa tii cont atunci iti iei un router wireless. De regula, prin cablu viteza va fi ceva prea mare, doar ca un model bun iti va oferi o viteza asemanatoare.

Acoperire
Nu va doriti sa stati mereu cu laptopul langa router pentru a avea semnal, asa ca din acest motiv trebuie sa optati pentru un router cu o raza de acoperire cat mai mare pentru a avea mereu un semnal bun.

Securitate
O retea Wi-Fi fara parola va atrage cu siguranta o multime de dispozitive ce se vor conecta din vecini, asa ca ar trebui sa iti alegi un model care sa aiba securitate WEP 64/128 bit, WPA si WPA2.

Garantie
Garantia ar trebui sa fie de cel putin 24 de luni astfel incat daca apar probleme tehnice, acestea sa fie rezolvate fara a trebui sa scoti tu ceva bani din buzunar.

Asadar, acestea sunt principalele criterii de care ar trebui sa tii cont atunci cand iti alegi un router Wireless.

Leave a Reply