Fructe Tropicale Pe Care Le Vei Iubi

Sunt delicioase, energizante, se găsesc pe continente îndepărtate și sunt acum la îndemâna oricui dorește să încerce un altfel de fruct.

Dacă până acum nu ați încercat aceste fructe, trebuie să dați fuga la magazin și să le încercați. Câte un fruct odată pentru a stabili preferatul.

 1. Mango

  Cu toți am auzit de mango dar poate doar o parte din noi am încercat acest fruct savuros. Proveniența sa este pe continentul asiatic, mai exact în Asia de est.

  Crește într-un arbore stufos, mare și veșnic verde. Culoarea fructului variază de la galben, la verde dar poate fi și roșu sau portocaliu.

  Datorită conținutului mare de vitamina A ajută la menținerea unei vederi sănătoase. De asemenea fructul de mango conține anumite enzime ce protejează organismul împotriva oboselii și a stărilor de nervozitate.

 2. Avocado

  Cu toate că nu mai este o surpriză că avocado are multiple beneficii pentru sănătate trebuie inclus în acest top chiar dacă l-ați mai încercat cel puțin odată.

  Avocado este un fruct ce vine din îndepărtatul Mexic iar datorită pulpei sale untoase poate fi asemănat cu fructele oleaginoase, această consistență cremoasă îi oferă gustul unic.

  Avocado este baza multor rețete datorită efectelor sale bune pentru organism. Printre principalele sale calități se numără efectul antioxidant ce ajută la prevenirea cancerului, reducerea nivelului de colesterol din sânge și faptul că ne protejează împotriva diabetului.

  De asemenea avocado este cunoscut și în domeniul cosmetic datorită acestor proprietăți. Măștile de față sau cele de păr pe bază de avocado au rezultate imediate.

 3. Papaya

  Papaya apare în lume sub diferite nume, este cunoscut ca pepenele de copac, pawpaw, sau mamao și este cultivat în prezent în majoritatea țărilor tropicale.

  Conținutul imens de vitamina C face ca o porție de fruct să conțină 150% din necesarul zilnic din această vitamină. De asemenea conține antioxidanți, beta-caroten, vitamina A, potasiu, zinc sau cupru.

  Tot acele efecte binefăcătoare prezentate mai sus sunt deținute și de papaya cu un plus din fiecare. Și să nu uităm de gust, este divin, nu degeaba a fost numit fructul îngerilor.

Leave a Reply