Destinatii perfecte pentru un week-end la mare

Nu mai trebuie sa astepti sosirea verii pentru a profita de un week-end la mare. Iata care sunt destinatiile perfecte pentru un week-end la mare. Iata care sunt locurile in care apa marii incepe sa afiseze temperaturi placute.

Cinque Terre, Italia. Inscris in patrimoniul mondial Unesco alaturi de parcul national Liguria, acest sit natural situat in partea de nord a Italiei reuneste cinci sate idilice si colorate, cocotate pe faleza. Turistii vin aici in numar mare in cautare de autenticitate tipic italiana. La poalele stancilor numeroase sunt plajele la dispozitia turistilor, apa este ideala pentru balacit, vantul este aproape inexistent. Pentru familii plaja Monterosso este ideala. Perioada ideala pentru a descoperi Cinque Terrre incepe cu luna aprilie.

Algarve, Portugalia. Situat in extrema de sud-vest a Peninsulei Iberice, Algarve este considerata una din cele mai frumoase regiuni din Portugalia. Litoralul se intinde pe o suprafata de aproximativ 150 de kilometri. Turistii au posibilitatea de a face scufundari in Oceanul Atlantic. La inceputul lunii martie temperatura apei la Algarve este de aproximativ 16 grade Celsius.

Agrigente, Sicilia. Orasul arheologic Agrigente este alternativa ideala pentru turistii care vor sa asocieze cultura cu balaceala, plaja si relaxarea. Acestia pot vizita templele, sa se scufunde in atmosfera speciala a orasului fondat in secolul VI. Dupa care se pot relaxa la plaja. Aici, marea prezinta o culoare speciala, indigo.

Insulele Ioniene, Corfu. Pentru calatorii mai nehotarati, care nu se pot decide intre Italia si Grecia, avem solutia ideala: insulele Ioniene. Vecine cu Albania, aceste insule sunt ideale pentru inceput de primavara, pentru a profita de frumusetea locurilor si sa scape totodata de afluxul turistilor din lunile iulie/august. Corfu este una din bijuteriile insulelor Ioniene care ofera o mare de culoarea smaraldului. O destinatie ideala pentru cei care prefera intinderile mari de nisip, printre cele mai frumoase de pe vechiul continent.

Leave a Reply