Despre filmul Vice

Vice este filmul care va arata culisele intunecate ale istoriei Americii, acest film nefiind unul pe placul publicului larg. Cu toate acestea, el a atras criticii, fiind un film pe palcul lor. El a primit insa raspunsuri destul de amestecate de la critici, de aceea, multe persoane s-au decis sa-l vada, astfel incat sa-si faca o parere despre acesta. Povestea acestui film urmeaza evenimentele istorice reale. Credibilitatea acestui film vine si de la sincerul „We did our fucking best”, lucru mentionat chiar de la inceputul filmului de catre producatorii acestuia.

Filmul este biografia vietii americanului Dick Cheney, de la tineretea sa tulbure, pana cand reuseste sa dobandeasca o cariera politica. In cadrul alegerilor electorale din anul 2000, George W. Bush il alege pe Dick Cheney, acesta fiind in acel moment CEO la Halliburton Co. Acesta nu era strain de lumea politica, el fusese deja sef de stat la Casa Alba, dar si un secretar foarte bun al apararii. Bush a castigat acele alegeri, iar acel punct a reprezentat pentru Cheney inceputul unei oaze nebanuite de putere. El a reusit astfel sa remodeleze tara si in acelasi timp si lumea. Vice este un film extrem de bine realizat, Cheney fiind jucat foarte bine de Christain Bale. Sotia sa era Amy Adams, ea reusind sa capteze puterea nebanuita, dar si delicatetea lui Lynne Cheney.

George W. Bush este jucat de Sam Rockwell. Dupa cum puteti vedea, cast-ul pentru acest film este realizat din unii dintre cei mai buni actorri de la Hollywood. Nu este de mirare astfel ca filmul a reusit sa stranga sapte nominalizari la Oscar.

Povestea a fost prezentata dupa ce McKay, a citit mai multe carti, dar si biografii cu privire la personajul din film. De asemenea, el a realizat acest film si dupa ce s-a consultat cu mai multi avocati si experti. El l-a angajat chiar pe fostul jurnalist Jason George pentru a lua interviuri unui numar de 10 persoane care erau apropiate de Cheney. Documentarea intensa realizata de McKay face ca acest film sa fie unul foarte reusit, el prezentand viata factuala a lui Cheney. Filmul estre facut de americani, pentru americani. De aceea e posibil ca el sa nu prinda si la romani. Filmul este unul savuros, ritmul sau facandu-va sa va simtiti confuzi, dar si putin prost in acelasi timp. Se fac si numeroase insertii cu privire la tot felul de domenii sociale si politice.

Leave a Reply