De ce să te apuci de muncă încă din facultate?

Ca si tanar student la facultate probabil ai observat ca o mare parte dintre colegii tai deja si-au gasit locuri de munca, fie ele full-time sau part-time, iar tu nu intelegi de ce ai face acelasi lucru precum ei. Parintii iti spun in fiecare seara la telefon sa inveti, sa iei note mari iar la final de semestru sa fii integralist. Acestia iti platesc caminul sau chiria, iti dau bani pentru haine, mancare si pentru toate petrecerile la care participi. Stai si te gandesti si nu iti dai seama de ce te-ai apuca asa de devreme de munca cand vezi ce frumoasa si roz este viata in jurul tau.

Ei bine, ar trebui sa te gandesti in primul rand in perspectiva. Parintii tai nu vor putea sa te sustina toata viata, iar a te angaja mai repede presupune atat niste riscuri, adica niste note mai mici la facultate, dar o satisfactie mai mare pe termen lung. Cu siguranta ai citit povestile marilor oameni de succes, iar daca ai facut-o cu atentie, cu siguranta ai observat ca au ajuns acolo sus prin munca, iar o parte din ei chiar s-au lasat de facultate pentru ca au ajuns la concluzia ca nu ii ajuta.

Totodata, daca faci parte din grupul celor care spun ca facultatea nu ajuta la nimic, doar pentru dimploma, ar trebui sa iti iei un mic job si sa experimentezi viata de angajat. Astfel vei putea vedea cu proprii ochi ce notiuni invatate in cadrul facultatii te ajuta si ce nu. 

Nu in ultimul rand, daca te apuci de tanar de munca vei avea mai mult timp sa iti dai seama ceea ce doresti sa faci cu adevarat cu viata ta. Una dintre marile probleme ale tinerilor si studentilor in ziua de astazi este ca nu sunt consiliati cu privire la drumul lor in cariera. De aceea majoritatea sunt foarte derutati si nu stiu ce sa aleaga, insa tu poti face acestea de unul singur, fara sa depinzi de cineva din exterior. Experimentand prin mai multe locuri de munca vei vedea ceea ce ti se potriveste cel mai bine, sau poate vei fi mai motivat sa iti incepi propriul business.

Leave a Reply