De ce nu sunt atât de importanți megapixelii la camerele de pe telefoanele mobile

Cea mai intalnita intrebare pusa de catre cei care doresc sa isi cumpere un nou telefon este “cati magapixeli are”? Nu conteaza restul aspectelor, pe majoritatea dintre noi daca un telefon are foarte multi megapixeli, cu accentuat pe exagerat de multi, vom cumpara instantaneu acel telefon, fara sa ne mai interesam de restul specificatiilor.

Chiar daca majoritatea persoanelor detinatoare de telefoane inteligente nu sunt prea tehnice, putem sa ne dam usor seama ca multi megapixeli nu ne ajuta neaparat foarte mult in viata de zi cu zi. Acestia ne ajuta doar atunci cand dorim sa printam poza pe o suprafata cat mai mare, sau doar in anumite momente in care facem crop unei fotografii, dar si atunci, daca avem un dispozitiv care are minim 8 MP cu siguranta nu vom avea probleme vizibile de calitate.

Daca suntem niste utilizatori obisnuiti ai telefoanelor mobile si ne place sa importalizam momente importante din viata noastra, eventual sa mai postam si pe Instagram, un telefon cu 8 MP este mai mult decat suficient si ne putem face fara probleme treaba cu el.

Daca nu megapixelii conteaza, atunci ce conteaza? Ei bine, atunci cand alegem un telefon si suntem foarte interesati de camera, putem sa-i facem mai multe teste inainte de achizitionare.

Un aspect important ar fi timpul de focalizare, care ar trebui sa fie cat mai mic. Focalizarea ar trebui sa fie rapida, sa poata fi controlata usor din aplicatia camerei, iar ideal ca aceasta sa se realizeze sub o secunda.

Pe langa, alt aspect important este acela al culorilor, camera trebuie sa reproduca intr-un mod cat mai realist culorile, fara ca acestea sa fie prea sterse, sau ba din contra, suprasaturate. Un alt aspect important la camerele de pe telefoanele inteligente ar fi stabilizarea optica, ideal ar fi sa alegem un dispozitiv care sa aiba un astfel de stabilizator pentru a nu ne iesi imaginile tremurate, sau ca filmarile sa iasa mai bine si sa nu ne ia durerea de cap cand ne uitam ulterior peste ce am filmat.

Acestea fiind spuse, nu trebuie sa alergam dupa megapixeli, ci dupa timpul de focalizare, senzorul camerei, reproducerea culorilor si nu in ultimul rand, stabilizatorul optic.

Leave a Reply