De ce blogurile nu vor muri?

Blogurile au crescut in anii anteriori foarte mult, au ajuns la apogeu, iar acolo sunt si acum, stagneaza usor, iar acest lucru nu este neaparat un lucru rau, au aparut si alte canale prin care oamenii pot sa isi spuna parerile in mediul online. Acestea fiind bineinteles Podcasturile, iar ceva mai populare, vlogurile.

Insa, revenind la bloguri, acestea chiar daca stagneaza, nu vor muri pentru ca aduc ceva in plus fata de celelalte canale de raspandire a informatiei. Cu un text bine asezat pe pagina ai nevoie de doar o aruncatura de ochi pentru a iti culege informatia de care ai nevoie, pe cand, la un Podcast sau un video blog ai nevoie de timp pe care sa il investesti sa gasesti fix acea parte pentru care doresti sa afli informatii.

Doar aceasta caracteristica simpla nu va lasa blogurile sa moara, iar intotdeauna acestea vor fi citite de catre publicul care are nevoie de o anumita informatie sau parere.

Pe langa, un alt avantaj al blogurilor este discutia care se poate degaja pe baza unui articol, chiar daca forumurile au murit, acestea s-au reinventat cu ajutorul blogurilor in sectiunea de comentarii. Un articol de blog poate fi slab sau excelent, insa chiar si cel slab, pe baza discutiilor care s-au format in sectiunea de comentarii poate evolua si sa aduca un plus de calitate blogului, dar si al problemei discutate acolo.

Totodata, blogurile sunt mai monetizabile in momentul de fata pe termen lung fata de un vlog, acolo unde trebuie sa aduci intotdeauna continut de calitate ridicat, iar o eventuala reclama sa o inserezi intr-un video publicitar. La bloguri ai mai multe variante de monetizare, de afisare de bannere, link-uri, pana la postarea de advertoriale pentru diferite produse, dar si prin programare de marketing afiliat.

Un ultim aspect, blogurile nu vor muri pentru ca mereu va fi cineva dispus sa scrie, poate doar din pasiune pentru scris sau strict pentru a avea un jurnal online. Blogurile se schimba, ca orice canal media, de altfel, dar cu siguranta acestea nu vor muri, ci mai degraba vor stagna in continuare sau vor scadea pana la un nivel minim.

Leave a Reply