De câți bani ai nevoie pentru o viață fără lipsuri?

Stim cu totii ca in zilele noastre majoritatea lucrurilor se bazeaza si orienteaza in jurul banilor. Desigur, putem trai si fara acestia, insa cu siguranta nu vom avea parte de viata asa cum este cunoscuta ea in secolul 21.

In principiu, nu banii sunt problema, ci mai exact faptul ca ei se termine poate prea repede, nu ne ajung intotdeauna pentru a ne plati ratele la banca, asigurarea la masina, iar in cazuri extreme, pot aparea probleme chiar si cu cheltuielile de minima subzistanta. S-au facut nenumarate studii de piata pentru a se descoperi care ar fi salariul pe care un om sa-l aiba si sa fie multumit.

Rezultatele au iesit si vor iesi intotdeauna diferit in functie de zona geografica in care a fost realizat, in functie de studiile pe care le au respondentii, dar si de ce meserie au ei in momentul de fata.

Raspunsurile sunt multiple, sunt persoane care s-ar descurca excelent cu 2000 de euro, dar, in acelasi timp, sunt si persoane care nu s-ar descurca deloc cu aceasta suma, ba mai mult, punand aceste cheltuieli strict pentru a avea o minima subzistenta. Totodata, sunt alti oameni care spun ca s-ar descurca excelent cu 500 de euro, ba mai mult, cu acesti bani ar reusi sa mai si economiseasca la final de luna.

Problema banilor, in concluzie, este una cat se poate de psihologica, fiecare om consuma atat cat are daca nu reuseste sa isi tina psihicul si emotiile sub control. Luna aceasta poate abia te descurci cu 500 de euro, insa daca de luna viitoare ti se va majora salariul la 100 de euro, o buna perioada de timp o vei duce mai bine (circa cateva luni), dar cu timpul vei ajunge la aceeasi problema, cei 1000 de euro nu iti vor mai fi necesari pentru a iti indeplini toate dorintele pe care le ai, iar acest lucru este si normal.

Suma dorintelor este intotdeauna aceeasi, atunci cand o dorinta este satisfacuta, automat va aparea una noua care necesita atentie. Deci, nu conteaza cati bani castigi, ci conteaza cum ii gestionezi.

Leave a Reply