Cum poți trata stările nervoase?

Starile nervoase pot aparea din senin si pot fi foarte greu calmate daca nu se doreste acest lucru. De multe ori, oamenii tind sa actioneze gresit datorita acestor stari, iar lucrul cel mai important, atunci cand aceste stari apar este o tratare cat mai rapida a lot.

Exista cateva remedii naturiste, iar in cele ce urmeaza vi le voi prezenta. In primul rand, un remediu foarte folosit este ceaiul de valeriana. Acest ceai are un rol benefic deoarece calmeaza starile de nervozitate, fiind un aliat de incredere atunci cand aceste stari apar. Acest remediu este bine sa fie consumat de doua ori pe zi.

Ceaiul de levantica are un efect calmant asupra organismului, doua sau trei picaturi de ulei esential intr-o ceasca de apa calduta, fiind ceea ce-ti trebuie pentru a avea un efct foarte benefic asupra organismului.

Ceaiul de musetele este si el cunoscut ca un bun remediu pentru stres si agitatie. Acest ceai are efecte puternice de calmare, fiind optiunea cea mai potrivita pentru a trece peste perioadele nervoase. Efectul benefic impotriva anxietatii este demonstrat chiar si de oamenii de stiinta, in urma unui studiu. Acestia au luat in studiu un numar de persoane cunoscute ca fiind anxioase. Au supus aceste persoane la o cura bazata pe ceai de musetel. Dupa opt saptamani, in care au baut zilnic ceai de musetel, participantii au ajuns sa nu mai fie la fel de anxiosi cum erau inainte.

Unul dintre cele mai puternice remedii pentru anxietate sunt exercitiile fizice regulate. Pentru a elibera din energiile negative acumulate in organism, sportul poate fi optiunea ideala pentru tine. Daca nu poti merge la sala, trebuie sa stii ca ai ocazia sa optezi pentru o alergare usoara, acest obicei sanatos, practicat cel putin 30 de minute pe zi va avea un impact benefic asupra sanatatii tale si a reducerii starii de anxietate.

Leave a Reply