Cum găsești o firmă bună de hosting

Toti prietenii mei apropiati stiu in ce domeniu lucrez de ani intregi. Niciunul dintre acestia nu se ocupa de ceva similar asa ca toate ”datele tehnice” pe care ei le cunosc despre ceea ce lucrez eu sunt ceva de genul ”are site-uri”.

Desi stiu ca in trecut am stricat ceva prietenii din cauza ca am incercat sa le insuflu si lor ”boala” asta a internetului, am zis sa incerc si de data aceasta, stiind ca le fac un bine acelor persoane. Cativa au fost interesati de subiect si hotarati sa se puna pe treaba.

Si au inceput sa vina intrebarile ale caror raspunsuri eram pregatit sa le dau. Cea cu care au debutat a fost despre alegerea unei firme de hosting de calitate. Dupa ce le-am explicat lor m-am hotarat sa redactez si acest articol, asa ca am creat o lista cu cateva aspecte de care sa tii cont cand alegi un provider de hosting.

Vechimea firmei – Acesta este un factor destul de important, vechimea firmei aratat faptul ca este un provider serios si stabi si care nu va disparea peste noapte cu site-ul tau. De exemplu, baietii de la Hosting MegaHost activeaza in acest domeniu de peste 10 ani.

Parerile de pe forumuri – Desi nu intotdeauna nu poti sa fii 100% sigur de autenticitatea unei opinii postate pe un forum oarecare, e bine sa citesti totusi mai multe astfel de pareri pentru a-ti face o idee. Nu te baza insa in totalitate pe ea.

Opiniile prietenilor – Daca ai prieteni in acest domeniu, cerere o parere referitoare la firmele de Gazduire Web ale caror servicii le folosesc ei. Daca iti spun ca sunt in regula (iar prietenii tai sunt de incredere) atunci nu trebuie sa mai stai foarte mult pe ganduri.

In final, nu uita faptul ca alegerea este totusi a ta. Este bine sa asculti de sfaturile persoanelor de incredere din jur, dar daca esti totusi sigur pe tine ca nu trebuie sa faci un lucru, e musai sa-ti asculti instinctul. 🙂

Leave a Reply