Cum Facem Casa Să Pară Mai Luminoasă

Cu toții ne dorim o casă luminoasă și care să ne bine-dispună, o casă luminoasă denotă optimism pe când una întunecată pesimism și închidere în sine.

Dacă nu aveți norocul ca încăperea respectivă să fie poziționată spre soare sau cu ferestre mari și luminoase iată câteva trucuri prin care putem manipula lumina și da impresia de spațiu aerisit și luminos.

În primul rând pentru ca lumina să intre în încăpere eliminați toate acele obiecte de mobilier din jurul ferestrei deoarece blochează razele solare.

Începe Cu Culoarea Pereților

Culoare pereților poate schimba ambientul sau felul în care este percepută locuința. Culori precum galben, roz pal sau verde mentă denotă optimism și voioșie iar culori precum movul, albastrul regal sau verdele închis fac spațiul respectiv să pară mai mic și mai întunecat.

Culoarea cea mai indicată pentru pereții care vor să pară mai luminoși este clasicul alb. Aceasta este echivalentă cu lumina dar și foarte ușor de combinat cu mobila sau decorațiunile interioare. De asemenea albul reflectă lumina, oricât de puțină ar fi.

Dacă nu dorești ca întreaga ta casă să fie albă, alege culori precum galbenul pai, cremul sau verdele mentă. Vă dați seama cât de natural poate face verdele mentă să se simtă un spațiu?

Parchetul Sau Pardoseala În Concordanță Cu Pereții

Un parchet într-o culoare deschisă va crea impresia de lumină. Dacă alegeți să montați parchetul în culoarea pereților se va crea senzația de spațiu nu numai de lumină.

Într-adevăr podeaua în culori deschise este mai greu de curățat decât clasicul parchet în culoarea lemnului de stejar însă avantajele sale sunt mult mai multe.

Dacă aceste culori deschise vi se par prea anoste alegeți un covor colorat și micuț, va fi pata de culoare. Un covor prea mare va absorbi lumina. De asemenea o podea lucioasă va reflecta lumina și are calitatea de a fi foarte modernă și interesantă.

Oglinzi Ca În Povești

O oglindă mare precum ce din povestea cu Albă ca Zăpada ca crea impresia de încăpere luminoasă și mare.

Montați-o paralel cu fereastra pentru ca razele solare să se reflecte în ea. O altă variantă este montarea mai multor oglinzi mici și dese de diverse forme.

Sunt interesante și creează impresia de luminozitate. Alegeți corpuri de iluminat cât mai multe sau montați un candelabru elegant.

Leave a Reply