Cum Combatem Astenia De Primăvară

Vine, vine primăvara! Ne așteptăm la căldură, vreme frumoasă, floricele dar ne așteptăm și la astenie? Evident că nu. Astenia de primăvară este o problemă ce ne privește pe majoritatea dintre noi, fie că vrem, fie că nu, o simțim afectându-ne simțurile și starea.

În primul rând trebuie să îi recunoaștem simptomele. Chiar dacă nu este o boală ea vine cu dureri de cap, cu scăderea rezistenței psihice și fizice la efort și cu multe schimbări de dispoziție, acum ești fericit, într-un minut vrei să plângi.

Mai jos am pregătit o listă cu 3 sfaturi prin care putem combate astenia de primăvară:

Schimbă Alimentația

Cum iarna a trecut și alimentele consumate pe timp de frig trebuie schimbate. Dacă mâncarea mult mai grasă era consumată cu un “motiv”, ținea frigul la distanță, este momentul să renunțăm la ea.

Includeți în dieta zilnică multe legume și alimente verzi. De asemenea diversificați și felul fructelor consumate. Gata iarna, este timpul să adăugați pe lângă citrice și altfel de fructe, de sezon.

Mișcare, Mișcare Și Iar Mișcare

Nu mai există nici un motiv să nu vă apucați de sport. Drumul până la sală nu mai este geros iar parcurile încep să se împodobească cu frunze verzi.

Iar dacă tot nu vrei să ieși din casă, fă câteva exerciții în incinta propriei locuințe. Exercițiile cardio devin obligatorii în această perioadă, îți vor oferii condiția fizică mult dorită.

Umpleți-vă Casa De Flori

Cu un ghiocel nu se face primăvara dar cu un buchet începe cel puțin să miroasă ca una. În această perioadă piețele și florăriile abundă de ghiocei, frezii sau bujori ce așteaptă să îți umple casa de bună-dispoziție.

Cu atâtea flori în jur până și astenia se va speria. De asemenea poți începe printr-o mică schimbare a stilului de viață. Renunță la sedentarism, ieși mai des din casă, schimbă decorul.

În plus ia-ți câteva zile libere și pleacă într-o excursie, trebuie să vezi ce frumoasă este țara asta primăvara la munte.

Leave a Reply