Chiar o duc mai bine prietenii de pe Facebook?

Retelele de socializare ne blureaza intr-o oarecare masura imaginea pe care o avem noi asupra mediului inconjurator. De foarte multe ori trecem printr-o mini depresie in care ne gandim de ce avem o viata atat de proasta pe cand toti cei din jurul nostru sunt fericiti. Sau si mai rau, de ce viata este plina de lapte si miere, insa noi o ducem atat de rau.

Acest sentiment, al faptului ca toti prietenii nostri duc o viata net superioara noua se accentueaza cel mai mult pe perioadele de vara, atunci cand marea majoritate merg in concedii, la mara sau la munte, in tari exotice si asa mai departe. Insa noi suntem ori acasa, ori la birou si dam scroll pe Facebook. Cu siguranta fiecare dintre noi am fost cel putin o data in aceasta situatie, si cu siguranta nu ne-am simtit prea bine.

Totusi, ar trebui sa ne gandim ca fiecare dintre noi, atunci cand postam pe retelele de socializare, punem doar ceea ce ne place, ceea ce dorim sa aratam celor din jurul nostru. In special poze de la mare, de la vreo petrecere, sau pur si simplu din locurile frumoase pe care le vizitam. Foarte rar alegem sa postam pe Facebook sau alte retele de socializare lucruri mai putin pozitive, cum ar fi ca am avut o zi grea la birou, ca am pierdut mai multi clienti, sau de ce nu, ca am pierdut pe cineva drag.

Cu toate acestea, trebuie sa retinem un lucru, chiar daca prietenii nostri duc o viata mai buna decat a noastra, fiea ea reala sau doar pe Facebook, este doar datoria noastra sa ne facem o viata mai buna, sa o construim asa cum dorim noi sa fie, si fara sa ne gandim mereu cum ar fi sa fim in pielea unei anumite persoane sau vedete.

Toata lumea isi doreste sa duca o viata mai buna, insa foarte putin tragem de noi ca sa ne indeplinim asteptarile. Daca am renunta la Facebook si la a ne mai compara cu alte persoane, viata si noi insine am fi altundeva, si cine stie, poate ar fi alte persoane care sa ne invidieze pe noi.

Leave a Reply