Ce să faci pentru a elimina rapid stresul

Simti ca ai prea multe pe cap? Daca dupa ce termini munca mai ai si alte lucruri de facut, precum ingrijirea copiilor, curatenia, diferite comenzi, pregatit sedinte si asa mai departe, s-ar putea ca ziua ta sa nu fie una tocmai buna, iar la un moment dat cantitatea de stres sa fie prea mare. Stim cu totii, stresul este cea mai comuna boala a secolului nostru, dar iata ce sa facem pentru a combate stresul cat mai eficient cu putinta.

 • Constientizeaza stresul
  In primul rand, pentru a putea combate stresul cat mai eficient, in primul rand, trebuie sa iti dai seama ca esti o persoana stresata. Ia o scurta pauza si vezi daca nelinistea aceea pe care o simiti in capul pieputului este cu adevarat importanta, sau sta acolo doar sa puna si mai multa sare pe rana. De multe ori cauzele stresului sunt puerile, de aceea ele trebuie sa fie defondate pentru a nu se agrava.
 • Fa miscare
  Daca simti ca nu mai rezisti din cauza stresului, cel mai bine ar fi sa iei o scurta pauza si sa faci putina miscare. Este alegerea ta, poti face o plimbare pe jos, niste genoflexiuni sau sa fugi pe scari, pe langa faptul ca miscarea este buna pentru a iti mai misca putin oasele, vei simti si ca te descarci.
 • Mananca ceva bun
  Cu tote ca nu este recomandat sa mananci mult din cauza stresului, cel mai bine ar fi sa iei o gustare cu capsuni si ciocolata pe deasupra, nu este daunatoare, iar cu siguranta te vei simti mai bine dupa un asemenea deliciu.
 • Vorbeste cu un prieten
  Atunci cand petrecem timp cu amicii si prietenii nostri, corpurile noastre pompeaza hormonul responsabil cu fericirea in tot organismul. Practic, pentru a mari nivelul de oxitocina, atunci cand ai avut o zi proasta, cel mai bine ar fi sa iti suni familia in pauza de masa sau un prieten drag cu care ai ce povesti. Trebuie sa faci acest lucru cat mai regulat, pe langa faptul ca te vei simti mai bine, s-ar putea sa primesti si niste sfaturi pe masura fara anumite conditii.

Leave a Reply