Ce nu ai voie să ratezi într-o excursie în Roma

Roma este capitala Italiei, cu o populatie de 4,3 milioane de locuitori. Vaticanul este o tara independenta, situata geografic in orasul Romei, fiind singura tara situata in interiorul unui oras.

Daca iti propui sa vizitezi capitala Italiei, iata ce atractii turistice nu ai voie sa ratezi:

1. Fontana di Trevi
Aceasta fantana baroca a fost recent inchisa pentru o perioada de 17 luni, timp in care a fost curatata, reparata si restaurata, asa cum a fost conceputa de catre sculptorul Salvi in 1762. Fantana a fost vazuta de milioane de oameni live, dar si in filmul “La Dolce Vita”, care a fost ecranizat in anul 1960. Renovarea Fantanii Trevi a costat 2,4 milioane de dolari, toti acesti bani fiind achitati de catre casa de moda italiana Fendi.

Fontana di Trevi este cea mai mare fantana din oras. Originile fantanii ne duc inapoi in anul 19 i. Hr. Legenda spune ca, vizitatorii care arunca o moneda in fantana vor fi asigurati ca se vor reintoarce la Roma. In scopul de a obtine efectul dorit, ar trebui sa arunci moneda cu mana dreapta peste umarul stang. Aproximativ un milion de euro este extras din fantana in fiecare an, evident sub forma de monede. Din 2007, acesti bani sunt folositi doar pentru a sprijini cauze nobile
.
Fantana este, in cea mai mare parte, realizata din piatra travertin. Statuile din fantana sunt realizate din marmuma Carrera.

2. Scarile Spaniole
In prezent, Scarile Spaniole sunt inchise pentru renovare. Ele sunt blocate printr-o bariera de sticla si metal. Site-ul a fost inchis in octombrie 2015 si, din pacate, inca nu se stie data in care se va redeschide. Oficialii au lasat o banda ingusta deschisa, pentru ca vizitatorii sa poata urca in continuare pana in partea de sus, pentru a vedea biserica Trinita del Monti.

Renovarea Scarilor Spaniole va costa 1,7 milioane de dolari si este finantata de Bvlgari, celebrul bijutier.
Scarile Spaniole sunt un exemplu grozav al stilului roman baroc.
Acestea sunt un loc de adunare, ce consta in 138 de trepte plasate intr-un amestec de curbe si terase. Ele au fost construite in 1723 – 1725 printr-un design al unui mic arhitect cunoscut sub numele de Francesco de Sanctis.

3. Colosseum-ul
Aceasta structura a fost construita in 72 d. Hr. Din fericire, renovarea Colosseum-ului a fost finalizata acum un an. In prezent, exista o versiune moderna a unui ascensor antic, care a impulsionat leii si gladiatorii pe podeaua arenei.
O parte din tur iti permite sa mergi in subteran, unde, in trecut, erau tinuti luptatorii si animalele salbatice. Este uimitor faptul ca edificiul a supravietuit timp de atatea secole cutremurelor, hotilor si neglijarii generale.
Colosseum-ul este un monument glorios, dar problematic al cruzimii si puterii imperiale romane. Timp de secole, romanii au fost ucisi aici cu sange rece, in fata a mii de spectatori. Astazi, acesta este considerat un loc sacru, in care martirii crestini s-au intalnit cu soarta lor.

Leave a Reply