Câteva reguli pe care să le respecți atunci când pleci la drum cu mașina

Chiar daca perioada de concedii a trecut, cu siguranta mai sunt persoane care vor face calatorii prin tara sau strainatate cu masina. Autovehiculele au patruns bine in vietile noastre, si chiar daca avem si alte mijloace de transport in comun, de cele mai multe ori nu dorim sa renuntam la confortul pe care o masina ni-l poate oferi.

Insa, ca toate lucrurile sa iasa perfect, iar concediul sa nu fie stricat de transportul pana la locul unde vom petrece clipele de neuitat, trebuie sa respectam cateva reguli simple.

 • Sa avem bagajul facut.
  Aici trebuie sa punctam imbracamintea adecvata, accesoriile necesare (chiar daca mergem la mare sau la munte), dar si sculele necesare daca apare vreo problema cu masina pe traseu.
 • Revizia masinii
  Chiar daca este pe locul doi, nu trebuie sa uitam de revizia masinii, daca vom face o calatorie mai lunga cu masina, benefic ar fi sa trecem cu cateva zile pe la un service pentru a nu aparea probleme nedorite pe drum.
 • Verificarea propriu-zisa a masinii
  Fix inainte de plecare trebuie facuta o verificare a masinii. Trebuie verificat lichidul de racire, presiunea in pneuri, nivelul uleiului, dar ce este cel mai important, franele, verificate daca prind asa cum trebuie. Insa, daca veti respecta punctul doi nu mai trebuie sa va bateti capul cu micile detalii.
 • Mirosul masinii
  Cu toate ca pare banal, mirosul masinii poate oferi un disconfort general pasagerilor. Sunt persoane mai sensibile, care daca simt anumite odorizante sau mirosuri neplacute in masina li se face rau si vor avea o calatorie oribila pe tot parcursul acesteia. Asa ca, inainte de plecare, schimbati mirosul masinii prin aerisire si eventual cumparati un odorizant cu un miros placut, nu foarte puternic pentru a fi deranjant.
 • Verificarea aerului conditionat
  Aici la fel, trebuie verificat daca isi face efectul asa cum trebuie. De retinut, in timpul calatoriei nu trebuie sa tineti o temperatura foarte scazuta in autoturism, iar la anumite intervale de timp sa faceti cate o pauza cu masina pentru a porni si reporni aerul conditionat.
 • Verificarea nivelului bateriei.
  Foarte important si acest ultim pas, este total neplacut sa ramai fara baterie la masina in orice moment, cu atat mai putin in concediu.

Leave a Reply