Castele Din România De Pus Pe Listă În Viitoarea Vacanță

România este o țară frumoasă cu o mulțime de obiective turistice inedite printre care și câteva castele ce nu trebuie sub niciun motiv ratate. Dacă vrei să pleci într-o mică aventură prin țară în căutare de castele, iată care sunt cele de neratat.

Poate că țara noastră nu stă la fel de bine ca Germania la acest capitol, însă avem și noi cu ce ne mândrii, de altfel mult mai cunoscut este Dracula și al său castel peste tot prin lume decât vreun altul din străinătate.

 • Bran, Reședința Internațională A Vampirilor

  Fie că vrem, fie că nu, Bran-ul a devenit cunoscut ca reședința lui Dracula, zis și Vlad Țepeș. Departe de această legendă, castelul Bran este un monument arhitectural unic nu numai în România. Castelul a fost de-a lungul vremii reședința regală a monarhilor României pe vremea Reginei Maria, iar în prezent este deschis sub formă de muzeu.

  Aflat în inima Transilvaniei, castelul vă va fascina cu aerul medieval în care plutește magia. Cine știe, poate este vorba totuși de o forță magică ce ne atrage la Bran ca un magnet. Dacă vedeți și vreun vampir, sunteți norocoși, sau poate că nu?

 • Peleș, Măiestrie Și Noblețe

  Castelul Peleș este de fapt un palat ca acelea întâlnite în poveștile cu prinți și prințese. Îi va fascina pe copii dar și pe cei mari cu grandoare sa. În prezent Castelul Peleș este folosit pe post de muzeu, deși în trecut acolo își petreceau vacanța cei din familia regală a României.

  În sălile mari și camerele de basm stăteau odată adevărați prinți și prințese. Un castel precum acesta nu veți întâlnii nici unde în lume, având caracter de unicat.

 • Castelul Corvinilor, Veți Spune WOW

  Construit în stil gotic, Castelul Corvinilor sau al Huniazilor este cetatea medievală a Hunedoarei. În interior castelul adăpostește o multitudine de colecții de arheologie, etnografie sau tehnică militară.

  Iar dacă nu veniți pentru asta, în mod clar veți iubi peisajul de vis. Castelul este construit pe o stâncă pe lângă care curge pârâul Zlăști. De asemenea acesta dispune de un pod precum acelea din filme.

  Legendele ce împânzesc castelul sunt un alt motiv pentru care trebuie să ajungeți aici. Acesta are ca o mantie protectoare turnuri, bastioane și un donjon. Castelul Huniazilor este un adevărat castel medieval de neratat.

Leave a Reply