Când să postezi pentru a avea impact maxim

Fiecare persoana s-a intrebat cu siguranta cel putin o data cand este cel mai bine sa distribui online articolele de pe blog, sau sa postezi pe Instagram sau celelalte retele de socializare. Pana acum majoritatea consideram ca timpul perfect pentru a posta este de dimineata, atunci cand marea majoritate isi savureaza cafeaua sau deja sunt pe drum spre birou si verifica ce mai e nou in online atunci cand sunt la metrou sau autobuz.

Insa, conform noilor studii, s-a redescoperit care ar fi cu adevarat intervalul ideal de a posta pentru a avea cele mai bune rezultate in mediul online. Asa ca, cel mai bun interval pentru a posta pe retelele de socializare ar fi cel cuprins intre 12-14, atunci cand marea majoritate a angajatilor au pauza de masa, iar pana la urma are si logica. Oamenii trebuie sa isi ocupe cumva timpul acela si poate nu doresc sa asculte neaparat ce au mai facut colegii lor in concediu. 

Daca veti posta in acel interval, veti capata cel mai mare trafic, fiind net superior fata de restul intervalelor. Insa, daca veti dori ca cititorii vostri sa stea mai mult pe articol, iar acestia sa il citeasca pe indelete, sa il analizeze si eventual sa si interactioneze cu el, intervalul orar perfect ar fi 18-20, atunci cand acestia deja au ajuns acasa, au mancat si inevitabil vor pune mana pe telefon sau pe laptop pentru a vedea ce se mai intampla.

Indicat ar fi sa nu se depaseasca aceasta ora pentru ca marea majoritate vor avea si alte activitati de desfasurat, fie timp petrecut cu copii, ori incepe emisiunea favorita sau cine stie, poate vor fi pierduti pentru ca vor dori doar sa se relaxeze uitandu-se la un film.

Pe langa toate acestea, indicat ar fi sa aveti si blogul sau site-ul optimizat pentru mobil, pentru ca nu de foarte mult timp s-a inregistrat un moment istoric, acela ca traficul provenit de pe tablete si telefoanele inteligente a depasit traficul care provine de pe calculatoarele clascie. De aceea, conteaza foarte mult intervalul orar in care postam, dar, de asemenea, conteaza foarte mult si ca ce postam sa fie citibil pe dispozitivele mobile.

Leave a Reply