Poate unul dintre multele lucruri pe care ar trebui sa le invatam noi ca oameni este sa stim cand sa spunem “nu”. De multe ori acceptam diferite invitatii doar ca sa nu ne punem intr-o situatie urata, insa ar trebui sa punem mai mult accent pe noi si mai putin pe mediul inconjurator.

Sunt persoane care nu pleaca de la actualul loc de munca, chiar daca seara se gandesc cu groaza ca maine incepe o noua zi de munca. Exista job-uri unde oamenii merg cu groaza, iar de multe ori se gandesc cat de mult s-a schimbat viata lor de cand s-au angajat. Insa nimic nu trebuie lasat asa, iar astazi vorbim de cateva cazuri cand ar trebui sa pui piciorul in prag si sa iti dai demisia.

Este bine sa iti dai demisia daca compania la care lucrezi are probleme cu fluctuatia personalului. Daca oamenii se schimba de la o zi la alta precum o pereche de sosete murdare, ar trebui sa iti dai seama ca ceva nu este bine la mijloc. Totodata, este si foarte stresanta munca la o astfel de companie pentru ca mereu vin oameni noi care trebuie sa fie integrati, sa inteleaga mersul lucrurilor, iar in tot acest timp oamenii vechi trebuie sa suporte sarcinile celor care sunt abia la inceput.

Este bine sa iti dai demisia daca sunt foarte multi oameni toxici in echipa. Cu siguranta sunt companii acolo unde marea problema este personalul in sine, nu politica companiei. Daca observi ca ai nimerit intr-un grup de oameni toxici trebuie sa iesi cumva de acolo, pentru ca mai devreme sau mai tarziu vei deveni unul dintre ei mai mult ca sigur.

Este bine sa iti dai demisia atunci cand nu mai ai nimic nou de invatat. Poate la inceput ai fost foarte entuziasmat de nou tau job, ca ai foarte multe de invatat, insa au trecut anii si deja totul a devenit o banala rutina. Aici ar trebui sa pui punct si sa faci o schimbare in viata pentru a nu te plafona la acel nivel.

Este bine sa iti dai demisia atunci cand salariul nu ti-a fost marit. Daca deja ai devenit un expert in domeniu iar cererea de marire a salaiului ti-a fost respinsa, este un semn clar ca ai nevoie de o schimbare.