Berea și diabetul

Fiind provocat de productia insuficienta de insulina a organismului, diabetul este o boala care afecteaza foarte multe persoane. Aceasta poate fi mostenita genetic, dar poate fi si pornita de o dieta nesanatoasa. Este recunoscut faptul ca aceatsa boala afecteaza din ce in ce mai multe persoane in intreaga lume, medicii venind cu numeroase recomandari care privesc starea de sanatate, respectiv cum ne putem feri de aparitia acestei boli.

Atunci cand greutatea corporala se afla in limite normale, aparitia diabetului este mult diminuata. Principala cauza a aparitiei diabetului o constau kilogramele in plus. Depunerea de grasime in jurul organelor interne este un prim factor al aparitiei acestei boli. Organismul se deregleaza foarte repede atunci cand procentul de grasime este foarte mare.

Cel mai bine este sa facem sport pentru a preveni aparitia diabetului. Miscarea si activitatea in aer liber sunt activitati recomandate de diabetologi. Daca se face sport efectele diabetului vor putea fi chiar inlaturate, daca o persoana sufera de aceasta problema. Un alt lucru demn de remarcat este ca daca vom avea o viata activa, riscul de a face diabet este mult mai scazut. Un pahar cu bere ar putea fi un posibil aliat impotriva diabetului de tip II.

Datorita cantitatilor de micro si macronutrienti, alaturi de consumul de fructe si legume, berea ar putea reduce riscul aparitiei diabetului. Consumul zilnic de fructe si legume este indicat persoanelor cu diabet, astfel incat continutul de glucoza din sange sa fie echilibrat. Totodata un consum moderat de bere ar putea fi solutia optima pentru prevenirea aparitiei diabetului de tip II.

Consumul modera de bere nu ingrasa, 100 de ml de bere avand doar 43 de kcal. Ingredientele benefice care se gasesc in bere sunt utile pentru sanatatea organismului, efectele pozitive fiind completate de aportul de vitamine, acid folic si fier.

Leave a Reply