3 sfaturi pentru a avea un câine sănătos

Probabil ca si acum iti aduci aminte de ziua in care ai adus acasa animalul tau de companie, cu siguranta te-ai simtit foarte bine, insa oare la momentul respectiv te-ai intrebat cat de pregatit esti pentru munca care vine inevitabil atunci cand ai un animal de companie? Detinerea unui animal de companie, in special a unui caine, necesita o mare responsabilitate, de la iesitul cu el afara, pana la hranirea acestuia si la foarte multa dragoste si interactiune pentru a nu deveni depresiv.

Consideri ca esti pregatit sa ai un animal sanatos si fericit pe termen lung? Daca da, ai mai jos niste reguli pe care trebuie sa le cunosti si respecti:

1. Fa-i analizele la timp

Poate ati tinde sa credeti ca nu este neaparat necesar un examen veterinar anual pentru patrupedul nostru, insa uitam ca acestia imbatranesc intr-un ritm mult mai accelerat decat noi, iar orice boala poate aparea in decursul unui singur an de zile. Astfel, daca detectam orice tip de boala in faza incipienta, putem sa tratam cainele corespunzator. Examentului nu trebuie sa ii lipseasca analizele de sange, controlul dentar, dar si vaccinarea. Trebuie sa cautati un veterinar profesionist cu care sa dezvoltati o relatie pe termen lung, la o eventuala problema, doar el va poate ajuta.

2. Protejeaza cainele de daunatori

Trebuie sa ne tratam cainele frecvent de capuse, purici sau virmi de inima. Efectele infestarii sunt mult mai dezastruase decat efectele secundare pe care le pot provoca pesticidele. Bineinteles, nu trebuie sa exageram cu ele, iar pesticidele trebuiesc folosite in functie de mediul inconjurator in care traieste cainele nostru. Iar, de asemenea, decat sa ii faceti lunar tratamente cainelui, mai bine va asigurati ca mergeti cu el prin zone cat mai curate.

3. Hraneste-l corespunzator

Poate am tinde sa credem ca animalul nostru de companie poate manca aceleasi lucruri pe care le mancam si noi, eventual si resturile care raman. Bineinteles, cainele se va bucura pentru toate acestea, insa daca dorim sa avem un caine sanatos care sa duca o viata buna si lunga, trebuie sa ne asiguram ca are alimentatia corespunzatoare, iar un medic veterinar ne poate recomanda anumite alimente cu care sa ne hranim patrupedul.

Leave a Reply